• |
  • E-mail kontakt

Služby

Dermatochirurgia

  • Poskytujeme dermatoskopické vyšetrenie a sledovanie materských znamienok
  • Vykonávame odstraňovanie znamienok
  • Zabezpečujeme histologické vyšetrenie všetkých vybratých znamienok, kožných nádorov
  • Vykonávame diagnostické histologické vyšetrenie
  • Vykonávame ošetrenie bradavíc, fibrómov/ výrastkov/ a iných chorobných prejavov na koži a genitáliách tekutým dusíkom, elektrokauterom

Čo sa dá zistiť vyšetrením znamienka?

Dermatoskopické vyšetrenie je vyšetrenie špeciálnym prístrojom – dermatoskopom. Pomocou neho je možné rozlíšiť „zdravé“ znamienko od dysplastického, t.j. takého, z ktorého sa môže vyvinúť nádor, resp. pomôže už vzniknutý nádor odhaliť. V takom prípade je nutné znamienko urýchlene odstrániť a následne histologicky vyšetriť.

Nemôže byť vybratie znamienka nebezpečné?

Samotné vybratie znamienka nie je príčinou vzniku malígneho melanómu. Práve naopak, včasné odstránenie podozrivého znamienka môže znamenať záchranu a resp.úplné vyliečenie.

Ako sa znamienko vyberá?

Materské znamienka odstraňujeme priamo u nás na ambulancii po lekárskom vyšetrení a po objednaní sa na vybratie. Samotný zákrok sa vykonáva po lokálnom znecitlivení a je nebolestivý. Trvá asi 20 minút. Pred zákrokom je potrebné neužiť lieky proti zrážaniu krvi / anopyrin, ibuprofen.../ Po zákroku je potrebné telesné šetrenie a chrániť miesto pred zmáčaním vodou. Preväz vykonávame za 2 dni. Stehy vyberáme na 7. Až 14.deň. Miesto po vybratí ošetrujeme materiálom podporujúcim pekné hojenie jazvičky. Po vybratí zabezpečujeme histologické vyšetrenie každého jedného znamienka. Podľa výsledkov histologického vyšetrenia určíme, či sú potrebné ďalšie kontroly a ako často. Podľa druhu vyšetrujeme znamienka a iné pigmentové prejavy v pravidelných intervaloch 1 - 2x do roka.

Vyšetrenie a liečenie
ochorenia kože, ústnej dutiny, genitálií, vlasov a nechtov
Odbery
Odbery, stery, výtery vykonávame v čase od 8:00 – 9:30 hodiny
Testovanie
testovanie na kontaktnú alergiu, testovanie na alergiu na lieky
Dermatochirurgia
dermatoskopické vyšetrenie a sledovanie materských znamienok ...
Estetická dermatológia
vyplnenie vrások, zastavenie tvorby vrások, omladenie pleti
Lekárska kozmetika
Poskytujeme prednostné kozmetické ošetrenie pleti pre pacientov s akne.